top of page
FAQ in groen.jpg

IK HEB EEN ANDERE VRAAG

Hier vind je antwoorden op en meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Gebruik de button om een mailtje te sturen. We zullen je snel verder helpen.

 

 • Hoe ziet een training met Door eruit?
  Er is in elke les aandacht voor conditie, kracht, souplesse en balans. Iedereen kan meedoen op haar eigen niveau. Elke week staat er een ander thema centraal.

   

 • Waarom heet het eigenlijk Door?
  In 2020 startte de Women's Health Academy met het zwangerschapsprogramma Floor®, waarbij Floor een knipoog is naar de 'pelvic floor', de bekkenbodem, iets waar veel aandacht voor is in de trainingen. Nu Floor loopt, werd het tijd om ook die andere belangrijke levensfase -de overgang- een gezicht te geven en een mooi, zinvol programma. Logisch vervolg op Floor was Door :)

   

 • Is het binnen of buiten?
  Trainen met Door kan zowel binnen als buiten. Onze Door-Fysio's zijn voor beide goed opgeleid. Mogelijkheden zijn afhankelijk van hun locatie.

   

 • Vanaf wanneer kan ik starten met trainen bij Door?
  Door is er voor alle vrouwen in de overgang en blijven plakken daarna mag zeker! In mei 2022 studeren de eerste Door-Fysio's af. Hopelijk ook eentje bij jou in de buurt, zodat je kunt starten. In december zijn de collega's van editie 2 klaar.

   

 • Ik wil graag starten, maar heb wel wat klachten. Is dat een probleem?
  Juist omdat het Door-programma alleen door fysiotherapeuten aangeboden wordt, is het geen enkel probleem als je last hebt van bijvoorbeeld je rug, je bekken, je bekkenbodem of andere ongemakken. Door-Fysio's weten voor de volle 100% waar ze mee bezig zijn en hebben bovendien allemaal een korte lijn met artsen en andere (para-)medici in jouw buurt voor eventueel aanvullend advies.

   

 • Wat kost trainen bij Door?
  Door-Fysio's werken allemaal met een vaste prijs voor het 6-weekse programma. Er zijn richtprijzen, maar kijk voor een actueel overzicht even op de site van de Door-locatie bij jou in de buurt.

   

 • Wordt het Door-programma vergoed door mijn zorgverzekeraar?
  Dat zou natuurlijk heel mooi en terecht zijn en daar is het team achter Door dan ook hard mee bezig! Voor nu: informeer zeker zélf bij je verzekeraar en bij je werkgever naar de mogelijkheden.

bottom of page